Yenidoğan Bebek Bakımı

Yenidoğan Bebek Bakımı

Bebeğimiz doğdu. Peki, bakımı nasıl olmalı?


9 ay 10 gün boyunca beklediğimiz hayatımızın en kıymetlisi bebeğimiz sonunda dünyaya geldiyse şimdi bir sonraki aşamaya geçmeye hazırız. Ona nasıl bakacağız?

 

Önce yeni doğan bebeğimizi anlamaya çalışalım.

 

Bebeğinizin öncelikli ihtiyaçları iyi beslenme, güzel uyku ve rahatlama. Ancak bebekler de tıpkı biz yetişkinler gibi çok farklı huylara sahiptir. Bu yüzden diğer bebeklerden daha düzenli bir yemek ve uyku programına sahip olabileceği gibi tam tersi de olabilir. En doğrusu sizin bebeğinizin programına uymaktır.

 

Öncelikle dikkat etmeniz gereken bebeğinizi gün içinde düzenli olarak beslemektir. 

 

İşte size yeni doğan bebeğinizi daha iyi anlamanız için yol gösterici birkaç adım:

 

• Bebeğinizi tanımanın en güzel yolu onunla birlikte olabildiğince çok vakit geçirmektir.

 

• Yeni doğan bebekler henüz oyun oynayamasalar da gözleri, kulakları ve bedenleriyle dünyayı keşfederler.

 

• Bebeğiniz dikkatini size verdiğinde onunla bol bol konuşun. Karnınızda geçirdiği süre boyunca zaten sizin sesinize fazlasıyla aşinadır. Annesinin ve babasının sesini duymak onu rahatlatacaktır.

 

• Yeni doğan bebekler 20-25 cm kadar önünü iyi şekilde görebilir. Bebeğinizi kucağınıza aldığınızda yüzüne yakından bakın. Böylece onunla konuştuğunuzda veya ninni söylediğinizde sizi izleyecektir. Bebeğinizle aranızda temas kurmanız için bu mükemmel bir fırsattır.

 

• Bebeğinizi çabuk uyutabilmek için odasını fazla ısıtmaktan, fazlasıyla sarıp sarmalamaktan kaçının. Uyuduğu yerdeki yumuşak yatak malzemelerini ortadan kaldırmayı da unutmayın.

 

Kendiniz için de size yardımcı olmayan misafir sayısını minimumda tutarak yardımcı olabilirsiniz. Böylece ev işleri konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.
 

 

Etiketler: yenidoğan bakımı, yenidoğan emzirme
Kasım 10, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR