Neden Kolajen Takviyesi Almalıyız?

Neden Kolajen Takviyesi Almalıyız?

Aslında bu sorunun tek ve basit bir cevabı var: zaman. Evet, hayatın her alanında olduğu zaman vücudumuzu da etkiliyor ve yaşlandıkça vücudumuzdaki kolajen seviyesi giderek azalıyor.

 

Yaşlanmanın en büyük belirtilerinden birisidir vücudumuzdaki kolajen seviyesinin azalması. Derimiz esnekliğini kaybeder ve gençliğimizdeki o sıkı yapısı bozulur, kıkırdaklarımız zayıflar. Yaşımız ilerledikçe kolajen içeren gıdaların alınması da daha önemli hale gelir. 

 

Şimdi gelin, vücudumuzun kolajeni nasıl ve ne zamana kadar ürettiğine bakalım.

 

Bildiğiniz veya şu an öğreneceğiz gibi proteinin yapı taşları aminoasitlerdir. Vücudumuz da kolajeni proteinli besinlerden aldığımız aminoasitlerden üretir. 30’lu yaşlara gelmemizle birlikte vücudumuzun ürettiği kolajen miktarı her yıl %2 oranında azalır. 40’lı yaşlara geldiğimizdeyse vücudumuzdaki kolajenin %10 ile %20’sini kaybetmiş oluruz.

 

Vücudumuz da eskisi gibi kolajen üretmek için daha fazla aminoaside ihtiyaç duyar. Eğer buna yönelik bir beslenme programı uygulamazsak da kolajen üretimi yukarıda da anlattığımız gibi zamanla azalır.

 

Sadece aldığımız yaşlar değil; stres, sigara, alkol, kirlilik, serbest radikaller ve güneş gibi çevresel faktörler de kolajen seviyemizdeki bu yıkımı hızlandırır. 

 

Bu durum da ne yazık ki sadece cilt sorunlarıyla sınırlı kalmaz. Saç kalitemizin ve kıkırdaklarımızın zayıflamasına, kas ve kemik erimesinin hızlanmasına sebep olur.

 

Hep olumsuz şeylerden konuştuk. Çözümü ise; Vitaminica'nın sizlere özel olarak hazırlanan kolajen takviyeleri. Bir sonraki yazımızda sizinle kolajenin faydalarını, düzenli kullanımda vücudumuzdaki pozitif faydalarından bahsedeceğiz.

 

Etiketler: kolajen içmenin faydaları, kolajenin vücuda faydaları, kolajen gıda takviyesi faydaları
Kasım 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR