Kolajenin Cilt Sağlığı ve Görünümüne Etkileri

Kolajenin Cilt Sağlığı ve Görünümüne Etkileri

Cildimizin görünümü aslında ne kadar sağlıklı olduğumuza dair pek çok ipucu içerir. Yıllar içinde vücudumuzun ürettiği kolajen miktarı azalır. 30’lu yaşlara gelindiğinde yılda yaklaşık %2 oranında bir düşüş yaşanır. 40’lı yaşlara geldiğimizdeyse vücudumuzdaki kolajenin yaklaşık %20’sini kaybetmiş oluruz. Yaşlanma, stres, yoğun şehir hayatı, egzersiz yapmamak ve sağlıksız beslenmek gibi etmenler vücudumuzda yaşanan kolajen kaybının daha da hızlanmasına neden olur. Bu kaybı azaltmak için kolajen takviyesi almak gerekir.

 

Vücuttaki kolajen miktarı aşağıdakiler için özellikle önemlidir:

 

• Cilt Elastikiyeti

• Cilt Pürüzsüzlüğü

• Cilt Hidrasyonu

 

Yukarıda saydığımız üç parametre ise cildinizin genç ya da yaşlı görünmesinde etkilidir. Kolajen peptitlerle günlük olarak yenilenmenize; genç, güzel ve ışıltılı görünmenize yardımcı olur.

 

2018 yılında yayınlanan ve 64 bireyle beraber yapılan bir klinik çalışmaya göre ;

 

Aşağıdaki grafikler; 6 hafta boyunca kolajen kullanmış bir kişi ile kullanmayan arasındaki farkı gösterir. İlk grafikte kolajen kullanan kişinin cilt hidrasyonunun arttığı tespit edilmiştir. 6 haftanın sonundaysa kolajen kullanan kişiyle kullanmayan kişinin cilt hidrasyonunda 3 katı kadar bir fark ortaya çıkmıştır.

 

 

2. grafikte ise 12 hafta boyunca kolajen kullanan kişinin kullanmayan kişiye göre cilt elastikiyetinin 4 kat daha fazla olduğu görülmektedir.

 

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov

 

Kolajen miktarının cildin gücü ve esnekliği ile bir bağlantısı olduğu; çeşitli nedenlerle azalmasının ve yapısındaki değişikliklerin yaşlanmanın göstergesi olan kırışıklıkların sorumlusu olduğu düşünülmektedir.

 

Vitaminica'nın doğal C vitamini kaynağı olan Acerola ekstratı ve hidrolize sığır kolajen peptitlerinden üretilen Collagen +C içeren kolajen takviyeleri ile cilt sağlığınızı korumak artık daha kolay.

Etiketler: kolajenin cilde faydaları, kolajenin cilde etkisi
Kasım 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR