Kolajen Takviyelerinin Dermal Matriks Üzerine Etkileri

Kolajen Takviyelerinin Dermal Matriks Üzerine Etkileri

Gıda takviyelerinin diyetle tüketilmesinin cilt fonksiyonlarını düzenlediği ve bu nedenle cilt yaşlanmasının tedavisinde faydalı olabileceği bulunmuştur. Bununla birlikte, bu iddiaları destekleyen sınırlı sayıda klinik çalışma vardır.

 

Bu çift kör, plasebo kontrollü çalışmada, spesifik biyoaktif kolajen peptid (BCP)'in göz kırışıklığı oluşumu ve ciltte prokolajen , elastin ve fibrilin biyosentezinin uyarılması üzerindeki etkinliği değerlendirildi. 45-65 yaşlarındaki yüz on dört kadın, her tedavi grubuna 57 denek tahsis edilerek, 8 hafta boyunca günde bir kez 2.5 g BCP veya plasebo alacak şekilde randomize edildi. Tüm deneklerde, tedaviye başlamadan önce, 4 ve 8 hafta sonra ve son alımdan 4 hafta sonra (4 haftalık gerileme fazı) cilt kırışıklıkları objektif olarak ölçüldü. Tedavinin başlangıcında ve 8 haftalık alımdan sonra prokollajen , elastin ve fibrilini analiz eden emme blister biyopsileri için bir alt grup oluşturuldu. Bu çalışmada kullanılan spesifik BCP'nin yutulması, 4 ve 8 hafta (% 20) alımdan sonra plasebo grubuna kıyasla göz kırışıklık hacminde istatistiksel olarak anlamlı bir azalmayı (p <0.05) teşvik etti. Ayrıca son BCP uygulamasından 4 hafta sonra pozitif bir uzun süreli etki gözlemlendi (p <0.05). Ek olarak, 8 haftalık alımdan sonra, BCP ile tedavi edilen gönüllülerde plasebo ile tedavi edilen hastalara kıyasla istatistiksel olarak anlamlı ölçüde daha yüksek prokolajen tip I (% 65) ve elastin (% 18) içeriği tespit edildi. Fibrillin için, BCP tedavisinden sonra plaseboya kıyasla% 6'lık bir artış belirlenebilir, ancak bu etki istatistiksel anlamlılık seviyesine ulaşamadı. Sonuç olarak, bulgular, spesifik biyoaktif kolajen peptitlerin oral alımının cilt kırışıklıklarını azalttığını ve dermal matriks sentezi üzerinde olumlu etkileri olduğunu göstermektedir.

 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov

 

Vitaminica'nın doğal C vitamini kaynağı olan Acerola ekstratı ve hidrolize sığır kolajen peptitlerinden üretilen Collagen +C içeren kolajen takviyeleri ile gençliğinizi korumak artık daha kolay.

Etiketler: kolajen takviyesi faydaları
Kasım 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR