Kolajen Kürünün Etki Süreleri

Kolajen Kürünün Etki Süreleri

 

Kolajenin mucizevi etkisinden yararlanabilmek için vücutta olabildiğince iyi sindirilmesi, en iyi şekilde emilebilmesi gerekmektedir. Bunun için de kolajenin olabildiğince küçük moleküler yapıya sahip olmalıdır.

 

Kolajeninden iyi şekilde yararlanılabilmesi için pek çok klinik araştırma yapılmış, gıdalarda kullanılması önerilen kolajenin 2500 Dalton molekül ağırlığından daha küçük olması gerektiği sonucuna ulaşılmıştır. Daha yüksek emilim ve biyoyararlılık açısından daha çok fayda sağlaması için kolejenin partikül boyunun daha küçük olması önerilmektedir.

 

Yine araştırmalar göstermektedir ki hidrolize kolajen peptit olumlu etkilerinden faydalanabilmek için önerilen miktarda düzenli olarak her gün kullanılması gerekmektedir.

 

Vitaminica'nın doğal C vitamini kaynağı olan Acerola ekstratı ve hidrolize sığır kolajen peptitlerinden üretilen Collagen +C içeren kolajen takviyeleri ile gençliğinizi korumak artık daha kolay.

 

 

Dozaj

Kullanım Süresi

Etki

Referans

2,5 g/ gün

8 hafta

Göz kırışıklıklarında hacimsel olarak %20 farkedilir azalma 

(1)

3 g/gün

12 hafta

Önemli artış:

  • Cilt hidrasyonunda %15
  • Cilt elastikiyetinde  yaklaşık %6,5

(2)

Günde 2 defa 3,5 g

8 hafta

Önemli gelişme:

  • Periorbital kırışıklılar ve yaşlanma (p<0,0001)
  • Genel yüz yaşlanması (p<0,0006)

(3)

5 g/ gün

8 hafta

Önemli artış:

  • Cilt elastikiyetinde 50 yaşından daha büyük kadınlarda daha belirgin olmasıyla beraber %7 (p<0,05)

(4)

10 g/ gün

4 hafta

Yanaklarda kayda değer bir cilt hidrasyonu artışı (p<0,05)

(5)

 

 

Reference:

 

(1) Proksch, E., Schunck, M., Zague, V., Segger, D., Degwert, J. and Oesser, S. (2014). Oral intake of specific bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis. Skin Pharmacol. Physiol., Vol 27, Iss. 3, 113-119.

 

(2) Choi, S.Y., Ko, E.J., Lee, Y.H., Kim, B.G., Shin, H.J., Seo, D.B., Lee, S.J., Kim, B.J. and Kim, M.N. (2013). Effects of collagen tripeptide supplement on skin properties: A prospective, randomized, controlled study. Journal of Cosmetic and Laser Therapy – online ahead of print.

 

(3) Kantor, I., Donikyan, L.A., Simon, E. And Wollschlaeger, B. (2002). Results of a study evaluating the use of a dietary supplement formula in the management of age-related skin changes in women with moderate to severe wrinkling of the periorbital area. The Journal of the American Nutraceutical Association, Vol. 5, Iss. 2, 10-19.

 

(4) Proksch, E., Segger, D., Degwert, J., Schunck, M., Zague, V. and Oesser, S. (2014). Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study. Skin Pharmacol. Physiol., Vol. 27, Iss. 1, 47-55.

 

(5) Ohara, H., Ito, K., Iida, H. And Matsumoto, H. (2009). Improvement in the moisture content of the stratum corneum following 4 weeks of collagen hydrolysate ingestion. Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi (J. Soc. Food Sci. Technol.) Vol. 56, Iss. 3, 137-145.

 

 

Etiketler: kolajen etki süresi, kolajen kürü, kolajen ne zaman etkisini gösterir
Kasım 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR