İyi Ki Varsın Kolajen!

İyi Ki Varsın Kolajen!

Hepimiz daha iyi ve güzel bir hayat yaşamak istiyoruz. Gençliğimizi uzun yıllar boyu korumak, güzelliğimizle zamana meydan okumak hepimizin hayali… 

 

Peki, bunu nasıl başaracağız ya da zamana meydan okumak mümkün mü?

Evet, mümkün. Bunun için de pek çok yöntem var tabii ki. Ama biz doğal olanını, kolajeni öneriyoruz

 

Kolajenin güzelliğimize ve vücudumuza katkılarını anlatmadan önce, gelin kolajen nedir ona bakalım.

 

 

Kolajen nedir?

 

Kolajen vücudumuzdaki proteinlerin 3’te 1’ini oluşturan bir protein türüdür. Kaslarımızın, tendonlarımızın, kemiklerimizin ve vücudumuzdaki bağların yapısını oluşturur. Aynı zamanda kan damarları, diş ve gözü oluşturan katmanlarda da bulunur.

 

“Kolajen için tüm bu dokuları bir arada tutan tutkal görevi gördüğünü söyleyebiliriz.”

 

24 tür kolajen proteini bulunsa da vücudumuzda en yaygın olanları Tip 1, Tip 2 ve Tip 3’tür. Vücudumuzdaki toplam kolajenin %90’ını oluşturan Tip 1 kolajen; deri, kemik, kıkırdak, diş ve bağ dokularımızın yapılarını oluşturur. Daha esnek olan Tip 2 kolajen ise eklemlerimizde ve elastik yapılı kıkırdaklarımızda yer alır. Kas, damar ve organlarımızdaki yapının desteklenmesindeyse Tip 3 kolajen görev alır.

 

Kısaca vücudumuz için çok önemli olan kolajenin görevlerini öğrenmiş olduk. Bir sonraki yazımızda neden dışarıdan kolajen takviyesi almamız gerektiğine değineceğiz. 

 

Vitaminica'nın doğal C vitamini kaynağı olan Acerola ekstratı ve hidrolize sığır kolajen peptitlerinden üretilen Collagen +C içeren kolajen takviyeleri ile güzelliğinizi korumak artık daha kolay.

 

Etiketler: kollajen görevi, kolajen nedir
Kasım 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR