Hamilelik Sonrası Zayıflama

Hamilelik Sonrası Zayıflama

Hamilelik sonrasında zayıflama tüyoları

 

Hamileliği geride bıraktığınıza göre şimdi sırada hamilelik sürecinde aldığınız kiloları vermekte. Eğer hamile olduğunuz süre boyunca aktif bir anne olduysanız ve doğumunuzu normal yollardan yaptıysanız doğumdan kısa bir süre sonra egzersizlere başlayabilirsiniz. Sezaryenle doğum yapan annelerinse egzersiz yapmaya başlamadan önce mutlaka doktoruna danışmasını tavsiye ediyoruz.

 

Dile kolay, 9 ay 10 gün geride kaldı. Bu uzun bir süreç olduğundan egzersizlerinize hafif aerobik hareketlerle başlayabilirsiniz. Böylece kendinizi de fazla yormamış olursunuz.

 

Vücudunuza yük bindirmeyecek egzersizleri tercih etmenizi tavsiye ederiz. Yürüyüş, bisiklet veya yüzme iyi bir başlangıç olacaktır. Tabii ki bu egzersizleri yaparken kendinize çok yüklenmemeye dikkat edin. Gün içinde kısa kısa yapın. İlerleyen süreçte egzersizinizin süresini ve yoğunluğunu artırabilirsiniz. Evde egzersiz yapmak isteyenler için yoga iyi bir alternatif olacaktır. Fakat yoga ve pilates gibi egzersizlere başlamadan önce yine bir uzmana danışmalısınız. Aksi halde vücudunuza zarar verebilirsiniz. Ayrıca bebeğinizi pusetiyle birlikte yanınıza alarak da spor yapabilirsiniz. Üstelik birlikte vakit geçirebildiğiniz için ikiniz de daha çok mutlu olursunuz. 

 

Her ne kadar kendinizi hazır hissetseniz de ağrı, baş dönmesi, nefes darlığı veya ani bir kanamayla karşılarsanız egzersizinize hemen son vermelisiniz. Egzersiz öncesinde ve sonrasında bol su içmeyi de ihmal etmeyin.

 

Hamilelikte aldığınız kiloları vermenize yardımcı olmasının yanı sıra egzersiz yapmanın bir başka faydası da sporla birlikte vücudunuzun endorfin salgılaması. Endorfin, doğum sonrası depresyonun azalmasına yardımcı olacaktır. 

 

Egzersizinize leğen kemiği tabanını çalıştıracak hareketler eklemeyi de unutmayın. Böylece idrar kesesi ve çevresindeki kaslar eski haline daha kısa sürede dönecektir.

 

Son olarak aldığınız kiloları vermek için acele etmeyin. Unutmayın ki o kiloları 9 aylık bir süreçte aldınız. O yüzden fazlalıklarınızdan kurtulmanızın zaman alması gayet normal. Ayrıca çocuğunuzun bu süreçte size ihtiyacı olacağını unutmayın. Gün içindeki kısa egzersizler şimdilik yeterli olacaktır.

 

 

Etiketler: hamilelik sonrası kilo verme, hamilelik sonrası kilo nasıl verilir
Kasım 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR