Emzirme İpuçları

Emzirme İpuçları

Emzirmeyle İlgili İpuçları

 

Bebekle annenin arasında o çok özel bağın kurulması için emzirmenin öneminden bahsetmiştik. Bu yazımızda annelere emzirmeyle ilgili ipuçları vereceğiz. 

 

Yazımıza annelerin içini ferahlatarak başlayalım. Doğumdan hemen sonra emzirme için göğüsler sütle dolu olmayabilir. Bu durum siz sevgili annelerimizi korkutmasın. Süt olmasa bile emzirmeye başlamak gereklidir. Bu durum süt yapımının uyarılması ve devamının gelmesi için çok önemlidir.

 

Yapılan araştırmalara göre doğumdan sonraki yarım saat içinde bebeklerini emziren annelerin, sonraki süreçte kendi sütleriyle bebeklerini daha uzun süre besleyebildikleri tespit edilmiş. Buradan emzirmenin, özellikle de doğumdan sonraki ilk yarım saatte bu işlemi yapmanın önemini bir kez daha hep birlikte görüyoruz.

 

Bir diğer tüyomuz da tıbbi bir zorunluluk olmadı sürece emzirme öncesinde bebeğe şekerli su veya mama gibi besinler verilmemesi. Bebeklerin midesinin ne kadar küçük olduğundan bahsetmiştik. Emzirme öncesi besin verilmesi bebeğin açlığını baskılayacak ve emmede isteksiz davranmasına yol açacaktır.

 

Annelerimizin en çok merak ettiği konulardan birisi de bu süreçte kendilerinin nasıl besleneceği yönünde. Öncelikle annenin beslenmesinin sütün yapımını ve içeriğini etkilemediğini belirtelim. Ancak annelerimizin emzirme sürecinde normal zamanlara kıyasla daha fazla kalori, protein ve kalsiyum içeren besinleri tüketmelerini tavsiye ediyoruz.

 

Hamilelik döneminde günde ortalama 2500 kalori alması gereken annelerimizin bu emzirme döneminde ihtiyaç duyacağı kalori günlük ortalama 3000’lere çıkmaktadır.

 

Emzirme dönemindeki annelerimizin günde en az 2 bardak süt veya süt ürünü tüketmelerini; ortaya çıkan enerji ihtiyacını karşılamak için her öğünde et, balık, tavuk, nohut gibi yiyecekleri ve yeterli miktarda sebze meyve tüketmeleri gerekmektedir.

 

Annelerimizin bebeklerini emzirmeleri bebeklerinin sağlığını koruduğu kadar kendi sağlıklarını da korur. Emziren annelerin genital organlarının hamilelik öncesi durumuna daha hızlı döndüğü ve hızlı kilo vererek eski formunu daha kolay yakaladığı görülmüştür.

 

Yazımızı annelerimize son bir hatırlatmayla noktalayalım. Aman dikkat sevgili anneler, emzirme işlemini mutlaka rahat ve sakin bir ortamda yapın. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere. Sevgiler.

 

 

Etiketler: emzirme yöntemi, emzirme şekli
Kasım 10, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR