Düzenli Hidrolize Kolajen Kullanımının Saç, Tırnak ve Cilt Üzerine Etkileri

Düzenli Hidrolize Kolajen Kullanımının Saç, Tırnak ve Cilt Üzerine Etkileri

Hidrolize Kollajen peptitlerin düzenli kullanımda cilt, tırnak, saç ve eklem sağlında ciddi faydaları olduğu klinik çalışmalarla kanıtlanmıştır.

 

Araştırmacılar, bu besin takviyesi formülasyonunun saç, cilt ve tırnaklar üzerindeki etkisine ilişkin 60 haftalık bir çapraz çalışma dahil olmak üzere iki çift kör, plasebo ve kontrol klinik çalışmasını açıklamaktadır. Aktif bileşenleri olarak peptidler, lipidler, hyaluronik asit ve kolajen içeren ek formülasyon, katılımcılara günde bir kez 20 gram oral dozlarda verildi ve sonuçlar, etkinliğinin çarpıcılığını göstermektedir. Veriler, 8 hafta sonra tırnak çatlaması, tırnak kırılganlığı, saç donukluğu, saç kuruluğu ve tırnak yumuşaklığında istatistiksel olarak anlamlı iyileşme gösterdi. Aynı dönemde cilt kuruluğunda önemli bir azalma oldu. Çapraz çalışma, takviye alanların 52 hafta boyunca istatistiksel olarak önemli faydalara sahip olduğunu, ardından çapraz geçiş yapıldığında ve takviye geri çekildiğinde, faydalarda önemli bir düşüş olduğunu gösterdi. Başlangıçta daha şiddetli semptomları olan deneklerin % 95'i saç kuruluğu ve donukluğunda, % 85'i tırnak yarma ve soyulmasında ve % 65'i tırnak sertliğinde önemli iyileşme gördü. Araştırmacılar, bu besin takviyesinin tam saç, tırnak ve cilt bakımı uygulamalarının önemli, etkili ve belki de gerekli bir bileşeni olarak değerlendirilmesi gerektiği sonucuna varmışlardır.

 

http://www.beautyscoop.com

 

Deneme Süresi

İyileşme Oranı (%)

Saç Kuruluğu

Saç Matlığı

Tırnak Sertliği

Tırnak Kırılması

Tırnak Soyulması

Cilt Kuruluğu

8 hafta

80

90

100

80

90

60

6 ay

88

100

88

88

88

50

9 ay

100

100

88

75

100

75

12 ay

100

88

88

75

100

--

 

Biyoaktif kolajen peptit tedavisi, % 12 tırnak uzama oranında bir artış ve kırık tırnak sıklığında % 42 azalma sağlamıştır. Ek olarak, katılımcıların % 64'ü kırılgan tırnaklarda küresel bir klinik iyileşme elde etti ve katılımcıların % 88'i tedaviden 4 hafta sonra bir iyileşme yaşadı. Katılımcıların çoğu (% 80) BCP kullanımının tırnaklarının görünümünü iyileştirdiğini ve tedavinin performansından tamamen memnun olduklarını kabul etti.

 

https://onlinelibrary.wiley.com

 

Normal koşullarda saçlar günde 20-30 milimetre kadar uzar.Vitamin yetersizliğiniz var ise saçlarınız daha yavaş uzar. Saçlarımız, 1 ayda yaklaşık 1 santimetre uzamaktadır. C vitamini, sağlıkla uzayan saçlar için önem teşkil etmektedir; Çünkü C vitamini kolajenin vücudumunda üretilmesi için elzemdir. Kolajen de saçlarımız için vazgeçilmezdir. Günlük C vitamini ihtiyacımız 80 mg’dır.

 

C vitaminin yanı sıra klinik çalışmalar göstermiştir ki , biotin eksikliği saçlarımızın daha kolay kırılmasına neden oluyor. Bu saptama doğrultusunda önerilen günlük biotin dozu 30 mikrogramdır.

 

Slovenya'nın Ljubljana kentindeki kozmetik Enstitüsü'nde yapılan bir araştırma, koenzim-Q10 (CoQ10) almanın cildinizdeki çeşitli yaşlanma belirtilerini azalttığını keşfetti. Nemlendirme, cilt kalınlığı, elastikiyet (esneme) gibi parametreleri ölçtüler ve görünür kırışıklıkların görünümünü izlediler. CoQ10, bu parametrelerinin her birini geliştirdi.

 

CoQ10 veya ubiquinol olarak da bilinen koenzim-Q10, hücrelerinizin oksidatif strese karşı enerji ve koruma için kullandığı güçlü bir antioksidandır ve bir koenzimdir, bu da bazı enzimlerin düzgün çalışması için ona ihtiyaç duyduğu anlamına gelir.

 

Vitaminica'nın doğal C vitamini kaynağı olan Acerola ekstratı ve hidrolize sığır kolajen peptitlerinden üretilen Collagen +C içeren kolajen takviyeleri ile gençliğinizi korumak artık daha kolay.

 

Etiketler: kolajen cilde etkisi, kolajenin saça etkileri, hidrolize kolajen faydaları
Kasım 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR