Bebekleri Kolay Uyutma Yöntemi

Bebekleri Kolay Uyutma Yöntemi

Bebeğinizi nasıl daha kolay uyutursunuz?

 

Siz değerli annelerimizin merak ettiği bir başka konuyla yine karşınızdayız. Bu yazımızda bebeğinizi nasıl daha kolay uyutabileceğinize dair sizinle birkaç ipucu paylaşacağız.

 

Temiz hava: Bebeğinizin temiz hava aldığından emin olun. Ona çok iyi gelecektir. 

 

Işık: Gündüz uykusu için bebeğinizi uyuttuğunuz odanın ne çok karanlık ne de çok aydınlık olmamasına dikkat edin. Loş bir ortam gündüz uykusu için en ideali olacaktır. Gece uykusu içinse tabii ki odanın karanlık olması gerekiyor. Bebeğinize geceleri süt veya mama veriyorsanız, geceleri daha az ışık veren gece lambalarını tercih edebilirsiniz.

 

Yorgunluk: Bebeğinizin rahatça uykuya dalabilmesi için çok yorgun olmamasına özen gösterin. Tıpkı bizler gibi bebekler de çok yorgun olduklarında uyumakta zorluk çeker.

 

Masaj: Bebeğinize masaj yaparak vücudundaki stresi azaltabilir, böylece daha kolay uyumasına yardımcı olabilirsiniz.

 

Masal ve ninni: Daha önceki yazılarımızda sesinizi duymanın bebeğinizi sakinleştireceğinden bahsetmiştik. Ona masal okuyarak veya ninni söyleyerek uyku öncesinde sakinleştirebilir, böylece daha kolay uyumasını sağlayabilirsiniz.

 

Ilık suyla banyo: Ilık bir banyo uyku öncesinde bebeğinizi rahatlatacak, onu sakinleştirecek ve uykusunu getirecektir. E, o zaman hadi bıcı bıcı vakti.

 

Sıcaklık: Bebeğinizin rahatça uyuyabilmesi için bir diğer önemli konu da uyuduğu odanın sıcaklığı. 20-22 derece arasındaki oda sıcaklığı bebeğiniz için en ideali olacaktır.

 

Ses: Bebeğiniz dünyaya geleli henüz çok yeni. Oysa geldiği yer, anne karnı hiç de sandığınız kadar sessiz değildi. Bu yüzden bebeğinizi çok da rahatsız etmeyecek hafif bir müzik uyumasında ona yardımcı olacaktır.

 

Tüm bunlara rağmen bebeğinizi uyutmakta zorluk çekiyorsanız, belki de bebeğinizin sadece gazı vardır :) Tabii bunu en başta kontrol etmeniz daha doğru olacaktır. 

 

 

Etiketler: bebekleri uyutma yöntemleri, bebekleri uyutma teknikleri
Kasım 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR