Bebeklerde Gaz Sancısının Geçmesi

Bebeklerde Gaz Sancısının Geçmesi

Bebeklerde Gaz Sancısı Ne Zaman Geçer?

 

Bebeklerdeki gaz sancısının henüz gelişmeyen sindirim sisteminden kaynaklandığından bahsetmiştik. Bu durum özellikle doğumu takip eden haftalarda görülmektedir. Bebeğinizin fizyolojik gelişimi ilerledikçe bu gaz sancıları da azalacaktır. Özellikle 3. aylık olduğunda karnının üzerinde dönmeye başlayabilecektir. Bu yeni kazandığı kabiliyet de gaz sancısını azaltacaktır. Hareket kabiliyeti arttıkça gaz sancıları da azalmaya devam edecek ve 4. ayına geldiğinde artık neredeyse sona erecektir.

 

 

Bebeğinizin Gazını Çıkarmanın Püf Noktaları

 

Bebeğiniz 4 aylık olduğunda gaz sancıları sona erecek. Bu güzel haber. Peki, o zamana kadar gazını nasıl çıkaracaksınız? Hemen anlatalım.

 

Bebeğinizin gazını çıkarmak için pek çok yol bulunuyor.

 

• Bunlardan en çok bilineni bebeğinizin omzunuza yaslandığı pozisyondur. Bir elinizle bebeğinizi poposunun altından destekleyin, diğer elinizle sırtına hafifçe vurun veya sıvazlayın. Böylece gazının çıkmasını sağlayabilirsiniz. Minik bir uyarı. Bu pozisyonda bebeğinizin kusma ihtimali de bulunuyor. Anlayacağınız dikkat dikkat :)

 

• Bir diğer yöntem de kucak pozisyonu. Bebeğinizi başı öne eğik şekilde kucağınıza oturtun. Bir elinizle koltukaltına, diğeriyle de göğsüne destek verin. Başının öne fazla düşmemesine dikkat ederek sırtına hafifçe vurun veya ovalayın. 

 

 

Etiketler: bebeklerde gaz giderme, bebeklerde gaz ne zaman biter
Kasım 12, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR