3 Haftalık Bebek Bakımı

3 Haftalık Bebek Bakımı

Bebeğimiz 3 haftalık oldu!

 

Ne kadar hızlı büyüyorlar değil mi! Bebeğinizi kucağınıza aldığınız o ilk andan bugüne 3 hafta geçti bile. Artık birbirinizi daha iyi tanıdığınıza hiç şüphe yok.

 

3 haftalık süreçte bebeğinizin uyku ve yeme ritmini bir düzene oturtmuşsunuzdur. Onun ihtiyaçlarını daha kolay tahmin ettiğinize de eminiz.

 

Hadi gelin 3 haftalık bebeğinizin durumunu birlikte değerlendirelim.

 

• Bebeğiniz artık daha canlı ve hareketli. Hatta 1 saate yakın uyanık bile kalıyor olabilir. Bu çok normal. Sesinizi duyduğunda sessizleşip konuşmanızı dinlediğini ve yüzünüzü incelediği fark etmiş olabilirsiniz. Fark etmediyseniz biraz dikkat edin göreceksiniz. Bebeğiniz sizi takipte :)

 

• Yavaş yavaş konuşmanın başlangıcı olan minik sesleri bebeğinizden duymaya başlayacaksınız. Hazırlıklı olun :) Onunla konuşmayı ihmal etmeyin. Sizi görüp heyecanlanacak ve sesler çıkarmaya çalışacaktır.

 

• Gün sonunda bebeğiniz daha mı huysuz? Endişelenmeyin. Bebeğiniz büyüyor. Sinir sistemi geliştikçe dünya onun için daha ilginç bir yer halini alıyor ve daha çok keşfetmek istiyor.

 

• Her ne kadar ilk doğduğu zamanki gibi kırılgan görünmese de hala desteğinize çok ihtiyacı var.

 

• Henüz kendi vücudunun kontrolünü tamamen eline almamış olabilir göz kontrolü konusunda son derece iyi olduğundan emin olabilirsiniz. Sizi gayet iyi izliyor. Yüzünün önünde elinizi gezdirdiğinizde sizi nasıl dikkatlice takip ettiğini göreceksiniz.

 

• Bebeğinizin üst vücudunun güçlendiğini fark edeceksiniz. Göbeğinin üstüne yatırdığınızda başını kaldırabilecek kadar güçlü artık. Ancak yine de yüzü yukarı bakacak şekilde yatırmaya devam etmelisiniz.

 

• Bebeğiniz tek seferde 3-4 saatten fazla uyuyabilir. Beslenme saatini kaçırmaması için uykusundan kaldırmanız gerekebilir.

 

 

Etiketler: 3 haftalık bebek bakımı, bebek bakımı, yenidoğan bakımı
Kasım 10, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR