Emzik Kullanımı

Emzik Kullanımı

Emzik Kullanımı ve Faydaları

 

Bu yazımızda siz sevgili annelerimize emzik kullanımının faydalarından bahsedeceğiz. Tabii emzik kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalar da var. Onları da sizlerle paylaşacağız.

 

Çoğu bebek birinci aydan itibaren emzik kullanımına başlar ve bu alışkanlığa hemen bağlanır. Yapılan anketlerde annelerin bu durumu gayet normal olarak karşıladığı görülmüş. Ancak küçük bir dipnot da verelim: özellikle anne sütüyle kısa süre beslenen bebeklerin emzik kullanma sıklığının daha fazla olduğu gözlemlenmiş.

 

Hadi şimdi gelin emzik kullanımının bebeklerimiz üzerindeki faydalarına bakalım.

 

• Emzik kullanımı bebeklerin doğuştan sahip olduğu emme içgüdüsünü tatmin ederek ona güven hissi verir.

 

• Ayrıca, emme hareketi bebeğiniz için büyük bir memnuniyet kaynağıdır.

 

• Emzik kullanımı bebekleri sakinleştirir ve daha kolay uyumalarına yardımcı olur.

 

• Emzik kullandırılmayan bebeklerin bir süre sonra kendi parmaklarını emmeye başladıkları görülmüş. Bazı uzmanlar, emzik kullanan bebeklerin elleri boşta kalacağı için bazı becerileri daha kolay geliştirmesine yardımcı olabileceğini söylemektedir.

 

 

Peki, emzik kullanımı ne zaman ve hangi sebeplerle sonlandırılmalıdır?

 

En geç 2 yaşından sonra bebeğinize emzik kullandırmayı bırakmalısınız. Çünkü 2 yaşında yavaş yavaş bebeğinizin dişleri çıkmaya başlar ve emzik kullandırmaya devam ederseniz bu dişlerin yer değiştirmesine sebep olabilir. Örneğin üst dişlerin öne veya alt dişlerin arkaya çekilerek aralarında açıklıkların oluşması gibi…

 

3-4 yaşına kadar emzirilen çocuklarda V tipi üst çene darlığı (üst çene darlığı) meydana geldiği görüşmüştür. Bu durum da yüz yapısında çeşitli bozulmalara sebep olabilir. 4 yaşına kadar emziğe devam eden çocuklardaysa kulak ve burun hastalıklarına daha çok rastlanılmaktadır.

 

Bu sebeplerden dolayı emzik kullanımı 2 yaşına kadar bebeğiniz için faydalı olsa da bu yaştan sonra bırakılmalıdır.

 

 

Etiketler: emzik nasıl alıştırılır, emzik alıştırma, emzik faydaları
Kasım 18, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR